Венедіктова: Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Венедіктова: Німеччина підтримає розслідування воєнних злочинів рф в Україні

Фото
Укрінформ
Генпрокурор Ірина Венедіктова та міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок обговорили можливість залучення німецьких експертів з розмінування та участь судово-медичних фахівців.

Про це Венедіктова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Генпрокурор зауважила, що разом із міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок побувала в Бучі та Ірпені, які оговтуються після російської окупації.

За її словами, майже третину загиблих у Київській області становлять жертви загарбників у Бучі. З могил біля місцевої церкви ексгумовано понад сотню тіл. Правоохоронці вже встановили перших 10 російських військовослужбовців, які підозрюваться у катуванні, та ймовірного вбивцю чотирьох чоловіків на вулиці Яблунській.

Крім того, сьогодні Офіс Генпрокурора повідомив про підозру ще трьом військовослужбовцям 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії російської федерації. Слідство встановило, що вони вдерлися до приватного будинку у Бучі та пострілами в голову вбили двох цивільних чоловіків.

Читайте також: Після 24 лютого не може бути порозуміння з росією - Бербок

Венедіктова заявила, що правоохоронні органи працюють над тим, щоб кожен російський “кат” був встановлений, але робота на територіях ускладнена замінуванням.

“Обговорили із очільницею зовнішньополітичного відомства Німеччини можливість залучення німецьких експертів з розмінування та участь судово-медичних фахівців у допомозі нашим спеціалістам”, - повідомила Генпрокурор.

За її словами, Україна отримала важливий сигнал від міністра закордонних справ ФРН, що Німеччина готова всіляко сприяти Україні у розслідуванні воєнних злочинів.

Читайте також: Німеччина надасть повну підтримку Україні у розкритті воєнних злочинів рф - Бербок

Генпрокурор подякувала Бербок за відкриття німецькими прокурорами кримінального провадження щодо російської агресії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок 10 травня перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-