Після 24 лютого не може бути порозуміння з росією - Бербок

Після 24 лютого не може бути порозуміння з росією - Бербок

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення рф в Україну не може бути жодного порозуміння з москвою, не можна відступити ані на крок від санкцій.

На цьому наголосила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не зможемо змінити географію в Європі, але… після 24 лютого не може бути порозуміння з росією. Не можна відступити ані на крок від санкцій і від того шляху, яким іде Україна», - заявила Бербок.

Вона запевнила, що після 24 лютого Німеччина без сумніву стоятиме на боці України і вільного Києва.

За словами німецького міністра, у Берліні чітко розуміють, що економічна залежність від росії не може принести безпеки, і тому «треба звести залежність від російських енергоносіїв до нуля назавжди».

Читайте також: Німеччина надасть повну підтримку Україні у розкритті воєнних злочинів рф - Бербок

Глава МЗС Німеччини також наголосила на важливості не допустити безкарності російських військових, які вчинили злочини на території України.

«Ми у цьому зв'язку також будемо проводити міжнародне переслідування міжнародним трибуналом і надамо німецький персонал для розслідування цих справ», - заявила Бербок.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час візиту в Україну 10 травня відвідала Бучу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-