Поліція розслідує 10,8 тисячі воєнних злочинів рф - Клименко

Поліція розслідує 10,8 тисячі воєнних злочинів рф - Клименко

Фото, відео
Укрінформ
Слідчі поліції розслідують близько 10 800 воєнних злочинів російської федерації.

Про це інформує Управління комунікації НПУ з посиланням на голову Нацполіції Ігоря Клименка, передає Укрінформ.

«Слідчі поліції розслідують близько 10800 воєнних злочинів російської федерації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поліцейські цілодобово несуть службу в умовах війни, а слідчі та криміналісти продовжують збирати докази жорстоких злочинів російських загарбників. Зокрема, до цієї роботи залучені також спеціалісти з Франції, Польщі та Литви.

«Кожен злочин, який був чи буде скоєний на території нашої держави, буде задокументований - і ворог понесе відповідне покарання: як у судах України, так і від міжнародного співтовариства», - наголосив Клименко.

Читайте також: Україна разом з партнерами працює над покаранням рф за чотири типи міжнародних злочинівДжапарова

За його словами, у звільнених від загарбників населених пунктах було посилено поліцейську присутність, а також виведені додаткові мобільні та піші патрулі поліції, які дбають про безпеку людей.

«Кожний поліцейський, особливо це стосується областей, які були тимчасово окуповані – практично всі залишилися на своїх робочих місцях і виконували свої функції до останнього. І я впевнений, що так буде і далі», - сказав очільник Національної поліції.

Він поінформував, що поліцейські останніми залишають захоплені території, бо допомагають людям евакуйовуватися у безпечні райони.

«Ми жодного громадянина не маємо права залишити без поліцейського піклування і поліцейської уваги. Ми виходимо останні, після того, як виводимо всіх охочих громадян із населених пунктів», - уточнив Клименко.

Читайте також: У Бородянці знову запрацювало відділення поліції

Як повідомлялося, у ОГП поінформували, що кількість поранених дітей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення рф зросла до 416.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-