Генсек Ради Європи розповіла про допомогу Україні у подоланні прямих наслідків агресії рф

Генсек Ради Європи розповіла про допомогу Україні у подоланні прямих наслідків агресії рф

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич заявляє про домовленість із українською владою щодо спільних заходів для подолання наслідків російської агресії.

Як повідомляється на сайті Ради Європи, про це йдеться у заяві генсека РЄ за результатами її візиту в Україну, передає Укрінформ.

“Під час візиту ми домовилися з українською владою про низку невідкладних заходів, спрямованих на подолання прямих наслідків російської агресії. Серед них – допомога генеральному прокурору Ірині Венедіктовій та її офісу в їх розслідуваннях грубих порушень прав людини та їх співпраці з Міжнародним кримінальним судом. Ми також готуємо комплекс заходів після припинення російської агресії”, - зазначила генсек РЄ.

Читайте також: Очільнику МЗС Нідерландів показали зруйнований росією Ірпінь

Вона підкреслила, що підтвердила президенту України Володимиру Зеленському та українському народу непохитну підтримку та солідарність Ради Європи у ці надзвичайно важкі часи. “Свідчення невимовних звірств, що мені дали побачити у нашій державі-члені – Україні, – глибоко турбують мене”, - сказала Пейчинович Бурич, підкресливши, що Рада Європи залишається на боці влади і народу України.

Вона ще раз закликала до негайного припинення бойових дій, до відповідальності та до захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Кулеба обговорив з генсеком Ради Європи відповідальність росії за злочини в Україні

“Немислимим стражданням і руйнуванням, завданим українському народу російським агресором, та варварському насильству над жінками та дітьми немає місця в нашому баченні Європи як континенту миру, де захищені права людини, де головними є демократія та верховенство права”, - наголосила Пейчинович Бурич.

Як повідомляв Укрінформ, під час робочого візиту в Україну генеральний секретар Ради Європи відвідала зруйновані рашистами Бородянку та Ірпінь, а також мала зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем’єр-міністром Ольгою Стефанішиною, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, першим заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою. Також вона зустрілася з членами української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, з керівниками Меджлісу кримськотатарського народу та представниками військового і громадянського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-