ЗСУ тримають оборону в Рубіжному і Воєводівці та повністю контролюють Сєвєродонецьк

ЗСУ тримають оборону в Рубіжному і Воєводівці та повністю контролюють Сєвєродонецьк

Укрінформ
На Луганщині, у місті Рубіжне та селі Воєводівка, ЗСУ тримають оборону; також повністю контролюється Сєвєродонецьк, де «нема навіть ноги» ворога.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає кореспондент Укрінформу.

«У Рубіжному саме наші гвардійці. Я сьогодні спілкувався. Не дивлячись на те, що там атаки не зупиняються, вчорашній день був дуже результативним для нас і не дуже хороший для орків. Тому що мінус п’ять танків у них, пару десятків «двохсотих», багато поранених. Тобто, там (наші захисники - ред.) міцно тримають оборону. Все, про що вони звітували раніше, ті орки, що вони там захопили все місто, - це брехня», - розповів очільник області.

За його словами, у село Воєводівка кілька разів заходили російські загарбники, але українські захисники їх звідти вибивали. «Зараз наші Збройні сили вже зайшли туди і так само тривають оборону», - зазначив Гайдай.

Він підкреслив, що місто Сєвєродонецьк повністю контролюється ЗСУ. Загарбники закидають місто артснарядами, або «Смерчами», або «Градами», але "навіть ноги немає їхньої там".

Читайте також: У Попасній на нових укріплених позиціях ЗСУ тримають оборону - прийшло підкріплення

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Російські загарбники планували захопити повністю Луганську область до 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-