росія зосередила у Чорному морі до 50 ракет «Калібр»

росія зосередила у Чорному морі до 50 ракет «Калібр»

Укрінформ
В акваторії Чорного моря станом на зараз перебувають сім носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр» із сумарним залпом до 50 ракет.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, інформуючи про ситуацію в Чорноморській та Азовській оперативних зонах.

«Кораблі чф в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведуть розвідку та надають вогневу підтримку на Приморському напрямку. В акваторії Чорного моря станом на зараз перебуває сім носіїв КРМБ типу «Калібр» із сумарним залпом до 50 ракет», - повідомив речник.

Водночас, за словами Мотузяника, наші захисники продовжують нищити живу силу і техніку російських окупантів. Лише за минулу добу підрозділи ППО Повітряних Сил та Сухопутних військ ЗС України збили шість безпілотних літальних апаратів «Орлан-10», один БпЛА типу «Форпост» і три крилаті ракети.

Читайте також: Авіація загарбників за добу завдала 53 удари по Україні - Міноборони

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 9 травня ліквідували близько 25 650 (+150) російських військових.

Також знищено танків 1145 (+15) одиниць, бойових броньованих машин - 2764 (+23), артилерійських систем – 513 (+4), РСЗВ - 185 (+6), засобів ППО - 87 (+1), літаків – 199 (+0), гелікоптерів – 158 (+2), кораблів / катерів - 12 (+0), БпЛА оперативно-тактичного рівня - 377 (+17), крилатих ракет - 94 (+2). Найбільші втрати росіян минулої доби спостерігалися на Авдіївському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-