Авіація загарбників за добу завдала 53 удари по Україні - Міноборони

Авіація загарбників за добу завдала 53 удари по Україні - Міноборони

Укрінформ
Оперативно-тактична авіація російських загарбників за добу завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській і Донецькій областях та дальньою авіацією - п’ять ударів по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«Оперативно-тактична авіація окупантів завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській та Донецькій областях. Водночас дальньою російською авіацією було завдано п’ять ударів по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях. Окрім того, зберігається загроза подальшого застосування росією крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових та цивільних об’єктах на території України», - сказав речник.

Читайте також: В Україні ліквідували вже близько 25 тисяч 650 російських загарбників

За словами Мотузяника, противник продовжує наступальну операцію у Східній операційній зоні, його основна мета – досягнення повного контролю над територією Донецької, Луганської, Херсонської областей та забезпечення стійкості сухопутного коридору з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Найбільша активність загарбників спостерігається на Донецькому і Слобожанському напрямках. Ворог здійснює вогневий вплив вздовж усієї лінії зіткнення та намагається бити вглиб оборони українських військ.

Читайте також: Найбільша активність військ рф - на Слобожанському та Донецькому напрямках

Речник також повідомив, що противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони українських міст ракетно-авіаційними ударами та артилерійськими обстрілами у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській та Харківській областях.

Крім того, російська влада вживає заходів з інтеграції захоплених територій до складу росії. В рамках святкування “Дня перемоги” окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи, збільшили кількість блокпостів і патрулів, до 10 травня запровадили комендантську годину, ввели обмеження щодо переміщення місцевого населення. Фіксується прибуття на захоплені території Херсонської та Запорізької областей груп осіб із тимчасово окупованих територій АР Крим та деяких регіонів рф для створення пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

Читайте також: У МЗС України назвали парад у москві маршем ґвалтівників, мародерів та вбивць

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 9 травня ліквідували близько 25 650 (+150) російських військових. Також знищено танків 1145 (+15) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2764 (+23), артилерійських систем – 513 (+4), РСЗВ - 185 (+6), засобів ППО - 87 (+1), гелікоптерів – 158 (+2) та іншу військову техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-