Розблокувати зараз Маріуполь військовим шляхом неможливо – Зеленський

Розблокувати зараз Маріуполь військовим шляхом неможливо – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі розблокувати Маріуполь військовим шляхом неможливо, а росія повертає військових лише у разі полону в ході обміну.

Про це він зазначив під час спільної з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розблокувати воєнним шляхом місто Маріуполь неможливо. Це неможливо на сьогодні», - сказав Зеленський.

Глава держави розповів, що Україна нині не має такого важкого озброєння, яке б дозволило деблокувати військовим шляхом Маріуполь.

«Це не думки, це - висновки керівництва нашої армії», - підкреслив він.

Читайте також: «Азов» у боях за Маріуполь знищив близько 2500 вояків рф і понад 60 танків

Водночас Президент нагадав, що з «Азовсталі» вдалося евакуювати всіх цивільних людей, наголосивши, що російські військові, керівництво росармії та політичне керівництво країни-агресора «не хочуть випускати наших військових».

«росія міняє військових тільки, якщо вони полонені – на полонених. Ось така ситуація. Це відповідь, яка є від російської федерації. Інших відповідей не існує», - заявив Зеленський.

Читайте також: Захисники «Азовсталі» використали ресурси для ефективної оборони, але мають їжу, воду і зброю

Водночас він пообіцяв, що Україна поверне всі свої території, «коли буде така можливість».

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо 8 травня перебуває в Україні. До зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським він відвідав Ірпінь Київської області.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

Читайте також: У братських могилах під Маріуполем може бути понад 10 тисяч цивільних – «Азов»

На території заводу, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує, і люди помирають у муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-