Авіація, танки, міномети: росіяни інтенсивно обстрілюють «Азовсталь»

Авіація, танки, міномети: росіяни інтенсивно обстрілюють «Азовсталь»

Укрінформ
Заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (“Калина”) заявив, що, станом на зараз, російські загарбники проводять активні обстріли “Азовсталі” в Маріуполі. За ніч було понад 25 вильотів, у тому числі - трьох стратегічних бомбардувальників.

Про це він сказав на пресконференції в Зумі, повідомляє Укрінформ.

“Станом на зараз, ведуться інтенсивні обстріли заводу “Азовсталь”. Тільки за ніч ми нарахували більше 25 вильотів, в тому числі трьох стратегічних бомбардувальників. Працює ствольна артилерія, працюють танки, працюють міномети, піхота пробує штурмувати, снайпери і так далі”, - сказав Паламар.

За його словами, “за ці останні три дні було евакуйовано цивільних з території “Азовсталь”.

Читайте також: Захисники Маріуполя просять про евакуацію

“Чи всіх евакуйовано? Ми цього твердо сказати не можемо, оскільки жодна міжнародна організація, чи владна структура, політики наші українські не приїхали сюди на територію “Азовсталі”. Немає спецтехніки, щоб розібрати всі завали. І дуже шкода, що все це відбувається в переважній більшості завдяки, не завдяки, а такими, знаєте, різкими словами, про те що, “Нам вдалося”, “Ми все зробили”, “Наказ виконаний” і так далі”, - додав військовий.

Він наголосив, що два дні тому під час так званого режиму тиші загинуло троє українських військовослужбовців.

“Один із них загинув від влучення ПТРК в машину, яка повинна була їхати по евакуацію цивільних, забирати цивільних та їхати на призначене місце. А двоє інших загинули під час скидання бомб з БПЛА. Також шестеро військовослужбовців було поранено. Така ціна вивозу, евакуації цивільних з території заводу”, - розповів Паламар.

Читайте також: У Маріуполі під час евакуації цивільних з меткомбінату загинули троє бійців «Азову»

Він також зауважив, що “на території заводу є безліч загиблих як цивільних, так і військових”.

“В Маріуполі не евакуйовані десятки тисяч громадян, які загинули внаслідок агресії військ російської федерації та їхніх найманців. Ми два з половиною місяці просимо увесь світ, всіх журналістів, політиків про те, щоб евакуювати цивільних. І лише тільки зараз нам вдалося пару сотень цивільних евакуювати. А безліч цивільних було евакуйовано на територію, підконтрольну російській федерації та вивезено взагалі в російську федерацію. І ви знаєте, це радість крізь сльози, тому що до кінця робота не зроблена. Але ми дякумо за те, що в принципі вдалося домовитися , ми дякуємо міжнародним організаціям, які втрутилися, та ми чекаємо подальших дій. Ми чекаємо різкого засудження дій російської федерації. Ми чекаємо різких дій щодо реального припинення режиму вогню. В нас залишається багато військовослужбовців поранених, про яких ми просимо, кричимо про допомогу, їм потрібно надати можливість евакуюватися в першу чергу. І знаєте, ми дякуємо всім, але не дякуємо військовим. Отак звучать слова деяких політиків. Ми не за слова тут, ми за народ України”, - наголосив заступник командира полку “Азов”.

Читайте також: росіяни «евакуювали» 373 людей з Маріуполя у фільтраційний табір

Як повідомлялося, напередодні командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волина у Фейсбуці повідомив, що українці бійці, які тримають оборону в Маріуполі і переховуються в бункерах "Азовсталі", сподіваються, що рішення про їхній порятунок буде ухвалено.

Він наголосив, що бійці залишаються вірними Україні, і що вони просять усіх докласти максимум зусиль для евакуації військових.

7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу "Азовсталь" в Маріуполі.

На території заводу, яку росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує і люди помирають в муках.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-