Доба на півдні України: ЗСУ знищили 80 загарбників та 10 одиниць ворожої техніки

Доба на півдні України: ЗСУ знищили 80 загарбників та 10 одиниць ворожої техніки

Укрінформ
7 травня українські військові на Півдні знищили 80 окупантів і 10 одиниць техніки РФ, а також уразили понад 120 цілей противника.

Про це повідомили у звіті оперативного командування "Південь", передає Укрінформ.

"Нашими силами оборони нанесено ураження понад 120 цілей противника. Загальні ж втрати окупантів за цю добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки: катерний склад, зенітно-ракетний комплекс "Тор", збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник "Форпост", бойову машину десанту та 3 гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів", - йдеться у звіті ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ знищили 14 повітряних цілей російських загарбників за минулу добу

За минулу добу ворог на лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях активності не проявляв, однак артилерійські й мінометні обстріли та ракетні удари не припинялися.

Упродовж доби по Миколаївській області випущено 4 крилатих ракети, тричі атаковано Миколаїв і передмістя реактивними системами залпового вогню "Смерч".

"Вкриваючи вогнем об’єкти інфраструктури, ворог руйнує і житлові будинки, і малий бізнес, і культурну спадщину, і найцінніше – людські життя. На жаль є постраждалі", - наголосили в ЗСУ.

Читайте також: Над Миколаївщиною ЗСУ збили російську ракету

Одещину 7 травня рашисти атакували 10 крилатими ракетами. 4 – в області, 6 – по самій Одесі. Є влучання в приватне підприємство з виготовлення меблів, у житловому районі ударною хвилею та уламками понівечено багатоповерхові будинки поряд. Ще дві ракети знов нанесли ураження пошкодженої раніше злітно-посадкової смуги та у привід керування польотами Одеського аеропорту. 

Читайте також: російські хакери координували ракетні удари по Одесі

"Напередодні значущого Дня пам’яті та примирення, закликаємо пам’ятати про заходи безпеки, не порушувати встановлених норм та обмежень комендантської години, уникати масових скупчень людей, бути пильними та впевненими в силах оборони. Наша сила в єдності! Перемога за нами!", - звернулись військові до українців.

Як раніше повідомляло агентство, в Одесі та Одеській області з 8 по 10 травня запроваджено подовжену комендантську годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-