Не кожен терорист додумається до прицільних ракетних ударів по музеях - Президент

Не кожен терорист додумається до прицільних ракетних ударів по музеях - Президент

Укрінформ
Завдати прицільного ракетного удару по музею, як це зробила російська армія, навіть не кожен терорист додумається.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Минулої ночі російська армія витратила ракету, щоб знищити музей Григорія Сковороди у Харківській області. Ракету, щоб знищити музей. Музей філософа і поета, який жив у 18 столітті. Який вчив людей тому, що таке справжнє християнське ставлення до життя, і як людині пізнати себе. Що ж, схоже це страшна небезпека для сучасної росії, і музеї і християнське ставлення до життя і пізнання людьми себе. Кожного дня цієї війни російська армія робить таке, що слів немає. Але кожного наступного дня вона робить щось таке, що відчуваєш це по-новому. Прицільні ракетні удари по музеях, це навіть не кожен терорист додумається. Але ось така армія воює проти нас. Ось це вони хочуть принести в інші європейські країни», - сказав Зеленський.

За його словами, російська армія вже зруйнувала або пошкодила майже 200 об'єктів культурної спадщини.

«Сьогодні ж загарбники завдали ракетного удару по Одесі. По місту, в якому майже кожна вулиця має щось памʼятне, щось історичне. Але для російської армії й це не має значення. Їм би тільки вбивати й руйнувати. Одеса? Харківщина? Донбас? Їм однаково», - додав Президент.

Читайте також: У Мангуші під Маріуполем загарбники знесли пам’ятник гетьману Сагайдачному

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок прямого влучання російської ракети у ніч проти 7 травня знищено Національний музей Григорія Сковороди у с. Сковородинівка на Харківщині.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-