Байден попросив не допускати витікання у ЗМІ інформації про обмін розвідданими з Україною

Байден попросив не допускати витікання у ЗМІ інформації про обмін розвідданими з Україною

Укрінформ
Президент США Джо Байден попросив посадовців не допускати витікання інформації у ЗМІ, яка стосуються обміну розвідувальними даними між США та Україною.

Про це передає Укрінформ із посиланням на NBC News.

У п'ятницю Байден у розмові з вищими посадовими особами розвідки та оборони США наголосив на важливості їхньої роботи, зазначивши, що нещодавні повідомлення про обмін розвідданими США з Україною є «контпродуктивними».

Читайте також: Байден оголосив про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні

У телефонній розмові з директором ЦРУ Вільямом Бернсом, директоркою Національної розвідки Евріл Гейнс та міністром оборони Ллойдом Остіном Байден зауважив, що подібні повідомлення «відвертають увагу від нашої мети», і витік має припинитися.

У четвер телеканал NBC News повідомив, що американська розвідка допомогла Україні потопити російський флагманський корабель «Москва». Раніше в New York Times повідомлялося, що США надали Україні розвіддані, які допомогли ліквідувати російських генералів. Минулого тижня NBC News також поширив інформацію про те, як американська розвідка допомогла Україні захистити свої системи ППО та збити російський літак.

Читайте також: Байден планує затвердити ленд-ліз для України 9 травня – Білий дім

Офіційні особи США заперечують, що надавали Україні інформацію для знищення російського корабля та ліквідації генералів.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-