Ми не відчуваємо бажання росії закінчити війну - Зеленський

Ми не відчуваємо бажання росії закінчити війну - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що і на 72-й день повномасштабної війни росії проти України поки що не видно її закінчення.

Про це він заявив під час виступу на конференції аналітичних центрів Великої Британії на базі Chatham House, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вже 72-ий день повномасштабної війни, і ми поки не бачимо її закінчення. Не бачимо й не відчуваємо бажання російської сторони», - сказав глава Української держави.

За його словами, Україна не бачить вичерпних відповідей світу на всі створені росією загрози. Президент нагадав, що впродовж місяців українська влада закликає до запровадження нафтового ембарго проти рф, блокування всього російського банківського сектору, а також бореться за постачання зброї у достатніх обсягах. Він подякував усім державам, які з перших днів допомагають Україні.

Читайте також: Зеленський: Світ – за кілька кроків від політичного хаосу, спричиненого росією

«Але, на жаль, не всі держави так оцінили. Навіть зараз не всі так оцінюють. Більшість спровокованих росією викликів і загроз так і не отримали вичерпних відповідей. Ось що головне. Отже, потрібні нові інструменти, потрібно шукати їх постійно. Нова рішучість. Те, що може зупинити не тільки росію, а й будь-якого потенційного агресора», - наголосив Президент.

Зеленський підкреслив, що Україна пропонує створити інструмент U24 (United24).

«Оновлюючи глобальну систему безпеки, маємо створити можливості, щоб превентивно або принаймні за 24 години зупинити будь-яку агресію. Або за 24 години надати таку допомогу жертві агресії, яка відновить мир. Або, якщо йдеться не про війну, а про стихійне лихо чи будь-який соціальний виклик, за 24 години світова спільнота має надати країні чи окремому регіону всю необхідну допомогу для порятунку людей», - пояснив глава держави.

Читайте також: У росії не вірять у покарання за воєнні злочини, бо мають ядерну зброю - Зеленський

Він висловив переконання, що завдяки такій глобальній системі реагування буде гарантія, що ніколи знову мільйони людей не опиняться під загрозою фізичного знищення або депортації, голоду.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

3 травня Кабінет Міністрів запустив спеціальну платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проекту United24.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-