росія навмисно тероризує цивільних в Україні - Британія в ООН

росія навмисно тероризує цивільних в Україні - Британія в ООН

Укрінформ
російські війська навмисно тероризують та вбивають цивільних громадян в Україні, порушуючи міжнародне гуманітарне право.

Про це заявила під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця Великої Британії при цій організації Барбара Вудвард, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Правда полягає не лише у тому, що цивільні гинуть під час російської незаконної агресивної війни, а й у тому, що росія навмисно веде війну, спрямовану на те, аби вбивати й тероризувати український народ”, - сказала Вудвард.

Вона навела приклади Бучі та Ірпеня, де російські військові “вбивали та розчленовували цивільних”. “Жодного розрізнення не робилося між військовими цілями, лікарнями, школами чи маріупольським театром, перед яким було чітко написано “діти”, - констатувала дипломат, наголосивши, що дії росії “є безперечним порушенням міжнародного гуманітарного права”.

Читайте також: Кулеба закликав світ покарати росію за ракетний тероризм в Україні

Вудвард також засудила намагання російської пропаганди “дегуманізувати та демонізувати українців, називаючи їх неонацистами”.

“Така мова ненависті є дуже небезпечною. І з наближенням річниці завершення Другої світової війни вона зневажає жертви росіян, українців та багатьох інших національностей, які воювали заради знищення нацизму”, - зазначила представниця Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-