Шмигаль: Ми працюємо з ООН для організації другого гумкоридору з «Азовсталі»

Шмигаль: Ми працюємо з ООН для організації другого гумкоридору з «Азовсталі»

Укрінформ
Українська влада тісно працює з ООН над організацією другого гуманітарного коридору для евакуації людей з комбінату “Азовсталь” у Маріуполі.

Про це під час пресконференції у Варшаві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Ми дуже щільно працюємо з ООН для того, щоб вони допомогли організувати другий коридор для евакуації цивільних жінок і дітей, які знаходяться на території комбінату”, - заявив глава уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що з цього приводу відбуваються інтенсивні контакти Президента України з генсеком ООН, а сам він спілкується із заступником генсека організації.

За словами Шмигаля, росія продовжує атакувати “Азовсталь”, українці героїчно відбивають ці атаки.

“На жаль, там залишається велика кількість поранених, цивільні, дві доби тому на “Азовсталі” загинули дві жінки”, - сказав глава уряду.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: з «Азовсталі» потрібно евакуювати як цивільних, так і військових

Він нагадав, що під час організації першого гумкоридору з “Азовсталі” вдалося евакуювати 156 осіб, однак там перебувають ще близько 200 людей.

“Ми працюємо без зупинки над тим, щоб їх звідти забрати. Крім того, ми ведемо невпинну роботу щодо вирішення питання, як врятувати життя наших військових, повернути назад в Україну всіх тих, хто зараз перебуває на "Азовсталі”, - наголосив Шмигаль.

Він додав, що ситуація на комбінаті надзвичайно складна, там дуже багато поранених. Проте українські військові героїчно з останніх сил тримають оборону.

“На сьогодні весь світ на нашій стороні з моральною підтримкою. Ми працюємо над цим, щоб урятувати цих людей”, - резюмував очільник уряду.

Читайте також: Верещук зустрілася з дітьми, яких евакуювали з «Азовсталі»

Як повідомляв Укрінформ, бійці полку "Азов", які боронять Маріуполь, закликали світову спільноту евакуювати цивільних з меткомбінату "Азовсталь", а Верховного головнокомандувача - подбати про поранених солдатів.

3 травня до Запоріжжя прибули 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті "Азовсталі". У четвер ООН і Червоний Хрест направили черговий гумконвой для евакуації цивільних з комбінату.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-