Моряк з «Яни Капу» знову потрапив у російський полон

Моряк з «Яни Капу» знову потрапив у російський полон

Укрінформ
На Луганщині удруге потрапив у ворожий полон моряк з "Яни Капу" Євгеній Семидоцький, який у Сватовому служив рятувальником ДСНС.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Луганської ОВА, передає Укрінформ.

"Моряк з "Яни Капу" Євгеній Семидоцький майже рік провів у російському полоні у 2018-2019 роках. Тепер він вдруге потрапив до окупантів – вже у рідному Сватовому на Луганщині. У місті хлопець працював у пожежно-рятувальному загоні місцевого підрозділу ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські загарбники забрали Семидоцького ще в березні. Більше про стан та місце перебування відважного рятувальника поки невідомо.

В ОВА запевнили, що зроблять все можливе, аби повернути полоненого додому.

Читайте також: У Маріуполі росіяни хочуть влаштувати «парад полонених», перевдягнувши цивільних у форму ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року біля берегів окупованого Криму російські прикордонники обстріляли і захопили три українські військові кораблі - катери “Бердянськ”, “Нікополь” та буксир “Яни Капу”. Було затримано 24 моряків, яких звинуватили в незаконному перетині кордону росії.

Міжнародний трибунал з морського права 25 травня 2019 року зобов'язав росію негайно звільнити всіх моряків і дати їм змогу повернутися в Україну, а також повернути кораблі.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали голову Чорнобаївської громади і його заступника

7 вересня між Україною і росією відбувся обмін у форматі 35 на 35, під час якого, зокрема, були звільнені 24 полонені моряки.

18 листопада 2019 року в акваторії Чорного моря рф передала Україні захоплені кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-