У Маріуполі росіяни хочуть влаштувати «парад полонених», перевдягнувши цивільних у форму ЗСУ

У Маріуполі росіяни хочуть влаштувати «парад полонених», перевдягнувши цивільних у форму ЗСУ

Укрінформ
У Маріуполі 9 травня окупанти хочуть влаштувати «парад полонених», задля телекартинки перевдягнувши в однострої ЗСУ 2 тисячі цивільних, яких наразі тримають у фільтраційному таборі.

Про це в ефірі телемарафону сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Майже 2 тис. чоловіків, які були вивезені з Маріуполя близько чотирьох тижнів тому, утримують у фільтраційній, я б уже казав, тюрмі у селищах Безіменному і Козацькому Новоазовського району. Цим чоловікам кажуть, що їх перевдягнуть в українську форму і залучать до так званого параду полонених в Маріуполі, тому що у справжніх наших полонених не вистачає для масовості. Буде така гротескна масовка із самих маріупольців для створення пропагандистської «картинки», – зазначив Андрющенко.

За його словами, окупанти активно готуються до святкування 9 травня у Маріуполі: силами мешканців, які працюють за їжу, місто розчищають від завалів, встановили «опудало» жінки з радянським прапором, наглядати за підготовкою приїжджали «куратори з росії» – заступник адміністрації президента рф і генеральний секретар партії «єдина росія».

Читайте також: «Штурм не припинявся ні на день»: у РНБО заявляють, що шойгу бреше про Маріуполь

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, Маріуполь за планами російських загарбників, має стати центром «урочистостей» 9 травня. З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів. Крім того, триває широкомасштабна пропагандистська кампанія.

При цьому українські бійці у неймовірно складних умовах продовжують тримати кругову оборону на заводі «Азовсталь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-