Туреччина могла б провести евакуацію з «Азовсталі» - експерт

Туреччина могла б провести евакуацію з «Азовсталі» - експерт

Укрінформ
Туреччина могла  б наважитися на евакуацію українців - цивільних та військових - з комбінату “Азовсталь” у Маріуполі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив польський військовий експерт, колишній заступник міністра національної оборони Польщі Вальдемар Скшипчак.

“Це може зробити лише Туреччина, турецькі кораблі -  росіяни їх не атакуватимуть. Наразі ця країна не наважилася на такий крок, хоча повинна була б це зробити”, - висловив думку польський експерт.

За його словами, зараз не до кінця зрозуміло, що відбувається із сухопутним коридором евакуації з Маріуполя, оскільки не всі автобуси безпечно виїжджають з міста, частина по дорозі зникає. Скшипчак підкреслив, що росйські агресори захоплюють жінок і дітей, вивозять їх у рф, у тому числі на далекий схід.

Читайте також: путін не досягнув жодних цілей в Україні - польський генерал

Як повідомлялося, увечері 4 травня українська влада заявила, має зв’язок із захисниками Маріуполя, які перебувають на території заводу "Азовсталь", куди також проникли війська рф.

За даними віцепрем’єра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, з "Азовсталі" евакуювали 156 осіб, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема понад 40 тяжкопоранених військових.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-