ЦПД оприлюднив добірку маніпуляцій рф за минулу добу

ЦПД оприлюднив добірку маніпуляцій рф за минулу добу

Укрінформ
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку маніпуляцій, що окупанти продукували упродовж 4 травня. 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Зокрема, йдеться про те, що нібито мерія Варшави повідомила, що «з 4 травня 2022 року припиняється декорування транспорту прапорами України», та вказане пропагандисти рф трансформували в антиукраїнську тезу «солідарності кінець — українські прапори зникли з автобусів Варшави».

ЦПД застерігає: подібні заяви пропагандистів є маніпуляцією.

Крім того, російські ЗМІ продовжують тиражувати тезу про шкідливість антиросійських санкцій для країн ЄС. Пропагандисти повідомили, що «через санкції у Франції тарифи за комуналку зросли на 483%». Це так само є маніпуляцією.

Читайте також: ЦПД викрив низку нових фейків кремля

Також російські пропагандисти, вирвавши з контексту фразу з італійської газети Corriere della Sera, повідомили, що «відмова Риму від російського газу залишить безробітними понад 500 тис. італійців, і це лише початок, оскільки далі криза проникне в інші індустріальні галузі».

«Застерігаємо: це – маніпуляція!», - наголосили в центрі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-