ЦПД викрив низку нових фейків кремля

ЦПД викрив низку нових фейків кремля

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив підбірку нових фейків, маніпуляцій та "вкидів", які пропаганда кремля згенерувала станом на ранок 4 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

За даними Центру, у міністерстві оборони російської федерації заявили, нібито "київська влада не дотримується гуманних принципів", оскільки рф нібито фіксує "численні обстріли відкритих гуманітарних коридорів бойовиками націоналістичних батальйонів зі стрілецької зброї та мінометів". ЦПД застерігає: подібні заяви є маніпуляцією.

Також російське міноборони поширило фейк про те, начебто "на території шкіл в Миколаєві розміщено установки реактивних систем залпового вогню, бронетехніку, боєприпаси, при цьому евакуація жителів з прилеглих будинків не здійснювалась".

Читайте також: Екологічні мітинги у росії набувають антивоєнних обертів - ЦПД

Крім того, пропагандисти рф заявляють, немов у Харкові "бойовики батальйонів тероборони спільно зі співробітниками СБУ проводять рейди з виявлення місцевих жителів, які висловлюють проросійські погляди або засуджують чинну українську владу. Десятки затриманих додому не повернулися".

Центр протидії дезінформації попереджає: всі такі заяви прокремлівських медіа є фейком.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України закликала громадян підписуватись на офіційні верифіковані сторінки державних установ та отримувати перевірену інформацію з першоджерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-