рф випустила по Україні понад 1,9 тисячі ракет і вбила 220 дітей - Зеленський

рф випустила по Україні понад 1,9 тисячі ракет і вбила 220 дітей - Зеленський

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення армія рф використала  для обстрілів України 1993 ракети та вбила 220 українських дітей.

Такі цифри Володимир Зеленський навів у зверненні до народу Данії з нагоди визволення від нацистів, передає кореспондент Укрінформу.

"Я пригадую, як звертався до вас і до Фолькетингу на 34-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Я говорив тоді, що Росія застосувала проти нашої країни 1370 ракет. На сьогодні – вже 1993 ракети. Просто уявіть, скільки життів вони забрали. Більшість із них вдарила по невійськових об’єктах", - наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський звернувся до народу Данії в річницю визволення від нацистів

За його словами, тоді, 29 березня, він говорив, що російські загарбники зруйнували 773 освітні об’єкти в Україні. На сьогодні це вже вдвічі більша цифра - 1584.

"Це дитячі садочки, це школи, це університети. Ось проти чого воює російська армія в Україні. Загарбники вбили вже 220 українських дітей. І це ми ще не знаємо достеменно, що в окупованих районах. Але коли я звертався до вас минулого разу, в переліку вбитих дітей було 144 прізвища. Ви бачите, як зростають ці страшні цифри. Було 144, тепер – 220 убитих дітей! Вони навіть не встигли відчути, що таке життя", - наголосив Президент.

Читайте також: Під ракетний удар ворога вчора потрапили вісім областей

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, вбивають мирне населення.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-