Під ракетний удар ворога вчора потрапили вісім областей

Під ракетний удар ворога вчора потрапили вісім областей

Дані Генштабу
Укрінформ
З метою руйнування транспортної інфраструктури України ворог завдав ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 06:00 4 травня російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

Читайте також: рф намагається вимістити своє безсилля ракетами, бо Україна їй не до снаги - Президент

На Слобожанському напрямку ворог обстрілював Харків та Протопопівку з артилерії та мінометів, провів повітряну розвідку в районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району Харківської області.

Війська рф намагалися вести наступальні дії в напрямку населеного пункту Довгеньке, однак успіху не мали.

На Донецькому і Таврійському напрямках з метою сковування дій загарбники здійснюють обстріли підрозділів українських військ.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголове, бойові дії тривають. Ворог посилює угруповання військ та активізував ведення повітряної розвідки.

Загарбники здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії тривають.

У Маріуполі війська рф продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснюють вогневе ураження позицій українських захисників у районі “Азовсталі”.

Читайте також: Кадри штурму «Азовсталі» потрапили в мережу

На Запорізькому напрямку ворог проводив штурмові дії в напрямку населеного пункту Оріхів, успіху не має.

За даними Генштабу, у Горлівці до центрального моргу доставлені понад 100 тіл мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, які загинули на території Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку з метою знищення фортифікаційного обладнання позицій українських захисників ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення. Активізував бойові дії в районі села Томина Балка.

На Бесарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою.

Читайте також: Загиблий при обстрілі 14-річний одесит біг сповістити літніх людей, щоб спустились в укриття

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

З метою перевірки готовності до виконання завдань за призначенням один ракетний дивізіон зі складу 465-ї ракетної бригади збройних сил білорусі здійснює переміщення з пункту постійної дислокації до району призначення.

На Сіверському напрямку ознаки формування російськими військами наступального угруповання не виявлені.

У межах посилення охорони ділянки російсько-українського кордону в районах автомобільних пунктів пропуску “Нові Юрковичі”, “Погар” та “Ломаковка” Брянської області розгорнуті підрозділи збройних сил російської федерації зі складу Центрального військового округу.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ уразили сім безпілотників та вісім крилатих ракет противника, дані уточнюються.

Читайте також: У зоні ООС українські захисники за добу відбили 12 атак ворога

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбиті 12 атак ворога, знищені шість танків, п’ять артилерійських систем (три з них - реактивні системи залпового вогню), 15 одиниць бойової броньованої техніки та дев’ять одиниць автомобільної техніки противника. Зазнав ворог втрат і на інших напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 3 травня знищили близько 24 200 (+400) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-