Командир полку «Азов»: Ми продовжуємо тримати оборону

Командир полку «Азов»: Ми продовжуємо тримати оборону

Відео
Укрінформ
Командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко виступив зі зверненням з приводу ситуації на заводі «Азовсталь». 

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Оперативний ЗСУ.

«Слава Україні! Маріупольський гарнізон уже 70-й день сам на сам протистоїть переважаючим силам противника. З 25 квітня ми тримаємо кругову оборону на заводі «Азовсталь». Вже другий день, як противник прорвався на територію заводу, йдуть важкі кровопролитні бої. Я пишаюся своїми солдатами, які докладають надлюдські зусилля, щоб стримувати натиск противника. Я дякую всьому світу за колосальну підтримку гарнізону «Маріуполь». Наші солдати на це заслуговують. Ситуація вкрай складна, але, не дивлячись ні на що, ми продовжуємо виконувати наказ тримати оборону», - заявив Прокопенко.

Як повідомлялося, 3 травня в ефірі телемарафону UAразом командир 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії України Денис Шлега, який перебуває на території меткомбінату «Азовсталь», заявляв, що наразі в укриттях на меткомбінаті залишаються близько 200 мирних мешканців Маріуполя, серед яких 20 дітей. Крім того, Шлега повідомив, що на «Азовсталі» в дуже тяжких умовах - без необхідних медикаментів, без належного медичного забезпечення - знаходяться близько 500 поранених, яких теж треба вивозити.

Він закликав до термінового введення режиму припинення вогню та продовження евакуації громадян на безпечні території, контрольовані владою України.

Читайте також: Зв’язок з «Азовом» є, війська рф уже на «Азовсталі» – Арахамія

У межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу не стосується військових та поранених, бо ООН, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

Читайте також: Зеленський обговорив з генсеком ООН евакуацію цивільних з «Азовсталі»

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, морські піхотинці та мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-