Пентагон: Якщо путін використає хімзброю, міжнародна відповідь буде потужною

Пентагон: Якщо путін використає хімзброю, міжнародна відповідь буде потужною

Укрінформ
Сполучені Штати й міжнародна спільнота готові дати потужну відповідь на будь-які спроби російських сил застосувати в Україні хімічну або біологічну зброю.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Сенаті міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, якщо він (путін – ред.) використає хімічну чи біологічну зброю, він відчує реакцію міжнародної спільноти, оскільки це достатньо серйозний крок», - зауважив глава Міноборони США.

Він нагадав, що офіційний Вашингтон і безпосередньо президент Джо Байден неодноразово попереджали кремль про це. Тим не менше, зазначив Остін, така вірогідність залишається.

«Я, звісно, сподіваюся, що він (путін – ред.) прийме рішення цього не робити. Адже, знову ж, я думаю, міжнародна реакція буде потужною», - підкреслив глава Пентагону.

Водночас міністр оборони США зауважив, що путін міг би завершити війну в Україні вже сьогодні.

«Це війна за його власним вибором. Він може прийняти рішення припинити бойові дії та вивести свої сили з України. Бо, знову ж, це рішення однієї людини», - підкреслив Остін.

Читайте також: Пентагон наразі не має даних щодо військової допомоги рф з боку третіх країн

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону заявив у вівторок, що безпрецедентно швидка міжнародна допомога Україні в галузі безпеки й оборони суттєво змінила ситуацію на місцях, відчутно посиливши українські сили, і ця підтримка лише збільшуватиметься в подальшому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-