Українці ефективно використовують західні зразки зброї - генерал Міллі

Українці ефективно використовують західні зразки зброї - генерал Міллі

Укрінформ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі визнав високу ефективність використання українськими військовими західних зразків зброї, переданих США та країнами-партнерами.

Про це він заявив у вівторок під час слухань у Сенаті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо повсюдне застосування високоточних боєприпасів, ми бачимо використання дронів – безпілотних літальних апаратів, ми бачимо дуже ефективне використання систем протиповітряної оборони», - сказав американський генерал, відповідаючи на запитання, наскільки ефективно використовується американська зброя в Україні.

Водночас, за його словами, найбільш результативно застосовується протитанкова зброя.

Читайте також: Допомога США Україні докорінно змінила ситуацію на полі бою – глава Пентагону

«Звісно, це системи Javelin – те, що йде від нас. Але багато надають й інші країни, у тому числі системи NLAW, гранатомети Gustaf, РПГ, широкий спектр протитанкової зброї», - підкреслив Міллі.

Тож, за його словами, «поєднання цих компонентів привело до того, що росіяни не досягли тих успіхів, які вони планували».

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Пентагоні заявили, що загалом США передали Україні понад 5 тис. протитанкових ракет Javelin з моменту вторгнення, безпілотну систему Phоenix Ghost та іншу допомогу, в тому числі, більшу частину гаубиць М777. Також ЗСУ отримали «майже всі» контрартилерійські радари, які також призначалися для підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-