В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 3 193 цивільних – ООН

В Україні від початку повномасштабного вторгнення рф загинули 3 193 цивільних – ООН

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 3 193 випадки загибелі та 3 353 випадки поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ, опублікованому 3 травня.

Зазначається, що серед загиблих - 1 140 чоловіків, 734 жінки, 71 дівчинка та 84 хлопчики, а також 72 дитини та 1 092 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 409 чоловіків, 329 жінок, 70 дівчаток, 82 хлопчики, а також 169 дітей та 2 294 дорослих, стать яких невідома.

Читайте також: Румунія та Болгарія допомагатимуть у встановленні осіб, що чинили воєнні злочини в Україні

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: СБУ встановила особи майже 900 росіян, які чинили воєнні злочини на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-