рф намагається легітимізувати наратив про те, що в Україні йде Третя світова

рф намагається легітимізувати наратив про те, що в Україні йде Третя світова

Укрінформ
російська федерація намагається легітимізувати в інформаційному просторі наратив про те, що зараз на території України йде Третя світова війна.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив у Телеграмі.

«Враховуючи те, що кремль начебто розпочав на території України «спецоперацію», а не війну, пояснити росіянам затяжний характер бойових дій стає дедалі важче», - зазначили у ЦПД.

Одним з перших 22 квітня тезу про те, що росія воює з усім світом, озвучив генерал-майор рф рустам міннєкаєв. Він порівняв «спецоперацію» на території України з Другою світовою. На думку міннєкаєва, «і тоді, і зараз весь світ ополчився проти росії».

Також 25 квітня міністр закордонних спправ рф сергій лавров заявив, що «НАТО вступив у проксі-війну з росією», а вже 2 травня голова держдуми рф в’ячеслав володін запропонував притягнути до відповідальності як військових злочинців лідерів країн, які постачають зброю в Україну.

До того ж протягом двох місяців для демонізації країн консолідованих навколо України росія дезінформує населення про діяльність міжнародної мережі біологічних лабораторій, які начебто розробляють зброю масового ураження.

Читайте також: кремль використовує ветерана війни для просування фейку про «русофобські США»

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-