Військовий моряк розповів, як збив «Іглою» російський винищувач за $40 мільйонів

Військовий моряк розповів, як збив «Іглою» російський винищувач за $40 мільйонів

Укрінформ
Військовий моряк Дмитро, брат якого зараз у складі батальйону Нацгвардії України тримає оборону Маріуполя, збив ракетою ПЗРК «Ігла» одного з двох ворожих винищувачів-бомбардувальників СУ-34 під час ракетного обстрілу території Одещини.

Як передає Укрінформ, про епізод знищення відважним моряком ворожого винищувача вартістю $40 мільйонів, повідомляє АрміяInform.

«Тоді всі почуття в мене відключилися, голова була «холодною», а руки робили все самі. Певно, завдяки постійним навчанням, а також інстинкту: або вони нас, або ми їх», - описує матрос одного з катерів ВМС свій стан під час миттєвого поєдинку з ворогом.

Як зазначається, наведення і влучний пуск ракети «Ігла» в ціль матрос Дмитро здійснив з борта військового судна з допомогою бойового побратима.

Читайте також: У Повітряних силах розповіли, як збивають ворожі ракети

«Під час виконання завдань у морі нам потрібно було повернутись до одного з пунктів базування. Ми стали в порту, почали завантажуватись, і як тільки закінчили, побачили, що з-під хмар з’явилися два російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34. Вилетіли дуже швидко: їх не було чути, та й не видно погано через хмарність. Випустивши декілька ракет по місту, літаки залетіли назад за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить - захочуть повернутися, щоб завдати повторного удару…», - розповів Дмитро.

А коли повітряні вбивці повернулись, на них уже чекав оператор ПЗРК «Ігла» та бойовий напарник: відразу запустив ракету по одному зі зникаючих у хмарах літаку. Після гучного «хлопка» одним літаком у російській загарбницькій армії стало менше.

Дмитро народився й виріс в Ізмаїлі, що на Одещині. Після закінчення 9-го класу навчався в Ізмаїльському військово-морському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім вступив до університету. Але на другому курсі зрозумів, що не бачить себе в цивільному житті, підписав контракт і став частиною екіпажу одного з суден Військово-морських сил ЗС України.

Читайте також: Данілов про ситуацію з флотом рф у Чорному морі – підуть за «Москвою»

Під час фахової підготовки у навчальному центрі юнак обрав суміжну спеціальність - оператор ПЗРК. Вчився на інтерактивному тренажері й показав на практиці відмінний результат: ракетою зі старого радянського ПЗРК знищив один із найсучасніших літаків вартістю 40 млн дол, які росіяни могли б витратити на електрифікацію своїх депресивних регіонів, якби їхній диктатор дійсно думав про «свій народ».

На думку Дмитра, льотчики-рашисти не очікували удару «Ігли», а екіпаж судна ВМС був дуже радий: усі розуміли, що пара бомбардувальників могла їх затопити. «Хоча взагалі-то… їх «новітні» літаки падають, як і всі інші - купою металобрухту», - підсумував військовий моряк одну із зустрічей екіпажу судна з ворогом.

За словами Дмитра, він не єдиний військовий у родині: офіцером військового флоту був прадід, а брат нині служить у батальйоні Національній гвардії, що воює з рашистами у кровоточивому серці України — Маріуполі.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-