У Повітряних силах розповіли, як збивають ворожі ракети

У Повітряних силах розповіли, як збивають ворожі ракети

Укрінформ
Україна збиває ракети ворога переважно зенітними комплексами. Зараз на озброєнні ЗСУ є британські та американські зенітні комплекси.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, повідомляє в Телеграмі Міністерство оборони України.

"Переважно усі ракети помітні для військовослужбовців Повітряних сил. Втім це високоточна зброя, яка летить 800 кілометрів за годину. Якщо ракета летить з Чорного моря, то незрозумілою є локація, запрограмована для неї, тому сирена вмикається починаючи від Херсонської області й до Заходу. Повітряні сили збивають цілі переважно зенітними ракетними комплексами. Стінгери, Ігла, британські та американські зенітні ракетні комплекси є на озброєнні", - розповів Юрій Гнат.

Речник командування Повітряних сил наголосив, що ракетні атаки також відбиваються винищувачами.

"Ми вже навіть винищувачами збиваємо, що свідчить про майстерність наших пілотів. Це дуже складно, адже мають скластися умови, треба бути у вигідному розташуванні. Звісно, є шанс, що ракету знешкодять по дорозі. Втім ціль складна та малопомітна, але нас це не зупиняє, ми збиваємо", - сказав Гнат.

За його словами, росія атакує з повітря ракетами різних типів, переважно крилатими "Калібр" та Х-55. Також атакують ракетами типу "Іскандер", тобто запускають ракету дуже високо, вона робить дугу і на шаленій швидкості летить у задану ціль. Їх повітряні сили ЗСУ вже теж навчилися збивати.

"Ракети можна швидко збити, основне їх зафіксувати. Хоча бачимо неодноразові випадки, коли ракети рф падали дорогою через несправності, або потрапляли в іншу ціль", - сказав Гнат.

Також, за його словами, загарбники мають також чимало літаків, з яких вони завдають ударів.

"До речі, бувало, на Львівщину злітали з Каспійського моря. Таким чином вони атакували Яворівський полігон. До прикладу, шість літаків вилітає і запускають ракети у запрограмовані напрямки. Ракети малопомітні, окупанти часто використовують річища для низького польоту. Два чи три дні тому вильоти літаків активізувалися з аеродрому у Бресті. Досі активності звідти не було", - повідомив Гнат.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська з 24 лютого по 30 березня втратили близько 17,3 тис. особового складу. Крім того, ворог втратив танків ‒ 605, бойових броньованих машин ‒ 1723, артилерійських систем – 305, РСЗВ - 96, засобів ППО - 54, літаків – 131, гелікоптерів – 131, автомобільної техніки - 1184, кораблів /катерів - 7, цистерн з ПММ - 75, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 81, спеціальної техніки - 21, пускових установок ОТРК/ТРК - 4. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-