У рф заявили, що депортували на свою територію вже 200 тисяч українських дітей

У рф заявили, що депортували на свою територію вже 200 тисяч українських дітей

Укрінформ
З початку повномасштабної воєнної агресії російської федерації 24 лютого, росія вивезла з України, зокрема окупованих територій "днр" і "лнр", майже 1,1 млн осіб, серед них майже 200 тисяч дітей. 

У цьому зізнався представник міністерства оборони росії, начальник національного центру управління обороною рф Михайло Мізінцев, повідомляє Укрінформ із посиланням на "Интерфакс".

Мізінцев заявив, що упродовж минулої доби на російську територію було "евакуйовано" 11 550 осіб, серед яких 1 847 дітей. А всього з початку повномасштабного вторгнення - вже 1 092 137 осіб, з яких 196 356 – діти.

Читайте також: росія заявляє, що депортувала на свою територію вже майже мільйон українців

Мізіецев також запевнив, що минулої доби від українців нібито надійшло 103 звернення з проханнями про евакуацію в росію, "днр" та "лнр", а також окуповані російськими військами райони Запорізької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей.

Як раніше повідомляло агентство, російське міністерство оборони відзвітувало, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну депортовано у рф вже понад 951 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-