росія заявляє, що депортувала на свою територію вже майже мільйон українців

росія заявляє, що депортувала на свою територію вже майже мільйон українців

Укрінформ
російське міністерство оборони відзвітувало, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну депортовано у рф вже понад 951 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на начальника Національного центру управління обороною росії михайла мізинцева.

За його інформацією, «минулої доби без участі української влади з небезпечних районів України», включаючи ОРДЛО, було вивезено 16 838 осіб, з них 1 402 дитини, всього з початку війни - 951 329 осіб, у тому числі 174 689 дітей».

мізинцев також заявив, що нібито українська сторона готує провокацію з «завданням ударів по об'єктах цивільної інфраструктури» в районі одеського порту «Южний», що призведе до витоку «хімічних речовин».

Читайте також: У рф поширюють фейк про підготовку Україною хіматаки у найбільшому порту

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона України 23 квітня о 22:00 збила на Одещині дві російські крилаті ракети, що летіли у напрямку порту «Южний».

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять ефективноий опір російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-