Держдеп: росія планує провести референдуми щодо «хнр» та приєднання ОРДЛО

Держдеп: росія планує провести референдуми щодо «хнр» та приєднання ОРДЛО

Укрінформ
Сполучені Штати мають інформацію про наміри росії провести референдуми щодо створення так званої «херсонської народної республіки», а також приєднання до рф тимчасово окупованих територій на сході України.

Про це заявив на брифінгу в Держдепартаменті посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Станом на зараз ми вважаємо, що кремль може спробувати організувати «херсонську народну республіку» у Херсонській області на півдні України», - зауважив американський дипломат.

Читайте також: путін не вирішив, що робити з ОРДЛО, і планує гуманітарну кризу на Херсонщині - розвідка

Крім того, він зазначив, посилаючись на останні розвіддані, що росія спробує включити так звані «ДНР» та «ЛНР» до свого складу.

«Повідомлення свідчать, що росія має плани провести референдум щодо приєднання їх приблизно в середині травня, і москва також обмірковує подібні плани щодо Херсона»,- зауважив Карпентер.

Читайте також: Ідея з «референдумом» на Херсонщині з тріском провалилася — КВУ

За словами дипломата, міжнародна спільнота, включно з ОБСЄ, де він представляє США, «чітко заявили, що подібні ганебні референдуми зі сфабрикованими результатами голосувань не розглядатимуться як легітимні, так само як і будь-які спроби анексування іншої території України».

У цьому зв’язку американський посол наголосив на необхідності протистояти таким спробам. Насамперед це стосується публічного викриття злочинних намірів росії на міжнародній арені. Крім того, за його словами, США й інші країни продовжують стояти на підтримку України та посилювати дипломатичну ізоляцію росії.

Читайте також: У Каховському районі колаборанти вирішили ввести рублі

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна, як і весь світ, не визнає жодних псевдореферендумів, ініційованих росією.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наголошував, що спроби російських загарбників провести псевдореферендуми на українських територіях не матимуть жодного ані юридичного, ані міжнародного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-