Ініційовані рф псевдореферендуми лише ускладнюють переговорний процес - Зеленський

Ініційовані рф псевдореферендуми лише ускладнюють переговорний процес - Зеленський

Укрінформ
Україна, як і весь світ, не визнає жодних "референдумів", ініційованих росією на тимчасово захоплених територіях, це тільки ускладнює переговорний процес.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільному брифінгу з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, передає кореспондент Укрінформу.

"Таких псевдореферендумів ще може бути дуже багато... Україна все одно не буде це визнавати. І найголовніше, що разом з Україною весь цивілізований світ не буде визнавати таких "референдумів". Я вважаю, що силою не можна приєднувати і не вдасться приєднати ту чи іншу нашу територію. Наші люди голіруч це показали – що навіть з танками зможуть впоратися. Я вже не говорю про будь-які вантажівки, які приходять, збирають якісь підписи, готують ті чи інші "референдуми". Тому я думаю, що це нічого не дасть, окрім того,,, що це ще одне ускладнення ймовірних хоч якихось перемовин росії і України», - сказав Зеленський.

За його словами, це ускладнення будь-яких перемовин: щодо питань гуманітарного характеру, розблокування людей, економічних питань, продовольчої безпеки, розблокування морських шляхів, - які стосуються не тільки України, а й усього світу.

Читайте також: Зеленський: Україна має достатній потенціал, щоб не допустити продовольчої кризи у світі

"Багато питань. Якщо ми хочемо все це ускладнювати – уже для всієї Європи, для всього світу, - можна продовжувати гратися в ці "референдуми", які ніякого не дадуть результату, ні поточно і ні історично", - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові готують низку псевдореферендумів для "легалізації" окупаційних адміністрацій. Зокрема, за даними ГУР Міністерства оборони України, на тимчасово захопленій території Херсонської області готуються до проведення голосування на "референдумі" зі створення псевдореспубліки "хнр" та визнання окупаційної влади.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-