Загроза ракетних ударів з білорусі зберігається – Мотузяник

Загроза ракетних ударів з білорусі зберігається – Мотузяник

Укрінформ
Із території республіки білорусь зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури України.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь посилюють ділянку білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. І в подальшому не виключається проведення демонстративних та провокаційних дій вздовж державного кордону з Україною", - зазначив він.

Крім того, з території білорусі продовжує зберігатися загроза ударів оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер" по об'єктах на території України, а також вогневого ураження інфраструктури в прикордонних районах, сказав Мотузяник.

За його словами, загроза з напрямку білорусі ніколи не падала. "Як ви знаєте, російська армія сьогодні повністю використовує територію республіки білорусь як плацдарм для наступу на Україну. Власне через це так швидко російські підрозділи з'явилися в передмістях столиці", - підкреслив він.

Він зазначив, що загроза з боку білорусі зберігається. "І завдання ракетних ударів і демонстраційних дій. Але ми уважно стежимо за цією ситуацією, аби оперативно і вчасно відреагувати на будь-яку зміну обстановки там", - сказав він.

Читайте також: Ворог найбільш активний на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

Загалом, за його словами, нині тривають важкі бої і "наші мужні воїни стримують противника майже вже по всій лінії зіткнення. Подальші дії противника будемо бачити за підсумками бойових дій на сході країни".

Як повідомляв Укрінформ, бойові втрати росії від початку повномасштабного вторгнення в Україні становлять орієнтовно 23 800 загарбників. Крім того, з 24 лютого по 2 травня ворог втратив 1048 танків, 2519 бойових броньованих машин, 194 літаки, 155 гелікоптерів та іншу військову техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-