Ворог найбільш активний на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

Ворог найбільш активний на Слобожанському та Донецькому напрямках - Міноборони

Укрінформ
Найбільша активність окупантів наразі спостерігається, як і впродовж останніх кількох тижнів, на Слобожанському і Донецькому напрямках.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"Противник продовжує проводити наступальну операцію у Східній операційній зоні. Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив і найбільша активність окупантів наразі спостерігається, як і впродовж останніх кількох тижнів, на Слобожанському і Донецькому напрямках", - розповів Мотузяник.

За його словами, на Запорізькому, Криворізькому та Миколаївському напрямку ворог проводить перегрупування військ, нарощує систему вогневого ураження і протиповітряної оборони.

"До завдання ракетно-бомбових ударів по об'єктах у Харківській, Донецькій та Запорізькій областях росія активно залучає оперативно-тактичну авіацію. Загалом було виконано 39 літако-вильотів", - сказав він.

Читайте також: російські загарбники готують наступ на Словянськ та Сєверодонецьк

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

Збройні сили України з 24 лютого по 2 травня ліквідували близько 23 800 (+300) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-