Уночі «Азовсталь» обстрілювала корабельна артилерія рф

Уночі «Азовсталь» обстрілювала корабельна артилерія рф

Укрінформ
Ніч на заводі «Азовсталь» пройшла неспокійно – ворог після закінчення евакуації групи громадян почав застосовувати усі види озброєння, але під ранок стало тихіше.

Про це у ефірі українських телеканалів заявив командир 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії Денис Шлега, передає кореспондент Укрінформу.

«У Маріуполі на «Азовсталі» після того, як учора закінчилася операція по виводу (групи – ред.) мирного населення з заводу, ворог почав застосовувати усі види озброєння, і ніч у нас була неспокійно. Десь з 2 до 3 ранку працювала по «Азовсталі» корабельна артилерія, а наразі під ранок стало тихіше», - уточнив представник НГУ.

Він зазначив, що необхідно виводити людей із «Азовсталі», оскільки ворог працює усіма наявними видами озброєння по території.

Читайте також: З «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних - Зеленський

Відповідаючи на питання щодо стану бійців, які боронять Маріуполь і «Азовсталь», Шлега сказав, що бійці мужньо та достойно продовжують виконувати свої завдання.

«Найбільша проблема – це наші поранені військовослужбовці. Кілька днів тому був розбомблений наш польовий шпиталь, і у дуже важких умовах надається меддопомога пораненим військовослужбовцям, їх наразі на території заводу біля 500 чоловік, з різними ступенями поранення, і тому це нагальна проблема, яку потрібно вирішувати. Тому якщо все-таки позитивно закінчиться ситуація із цивільними (з їхньою евакуацією – ред.), то потрібно вирішувати питання з (евакуацією – ред.) поранених хлопців», - наголосив він.

Командир 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії зазначив, що решта військовослужбовців – у строю, їхній дух – бойовий.

Читайте також: «Азов» показав, як евакуювали людей з Маріуполя

«Хочу наголосити, що у всіх є якийсь запас міцності, тому потрібно вирішувати питання і після вивезення поранених і загиблих, з гарнізоном, бо хлопці за 68 днів зробили все можливе і неможливе… Я як командир бригади вважаю, що всі підрозділи маріупольського гарнізону показали, що ми виконали, виконуємо, і будемо продовжувати далі виконувати завдання з честю», - підкреслив він.

Як повідомлялося, 1 травня Шлега поінформував, що загарбникипоновили обстріли заводу «Азовсталь» у Маріуполі невдовзі після того, як його покинула група осіб, яких звідти у неділю евакуювали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-