На південному напрямку за добу загарбники втратили 35 осіб та сім одиниць техніки

На південному напрямку за добу загарбники втратили 35 осіб та сім одиниць техніки

Укрінформ
На південному напрямку російській війська за добу, 1 травня, втратили 35 осіб та 7 одиниць техніки.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування “Південь” повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що загальні втрати ворога за добу складають 35 осіб, 7 одиниць техніки, в тому числі броньованої, автомобільної і реактивної системи залпового вогню.

Підрозділи Збройних сил України утримують зайняті рубежі, не дозволяючи ворогу просунутись на Миколаївському напрямку. Розвідуючи позиції ЗСУ противник лишився ще одного безпілотного розвідника “Орлан-10”, на додачу до 2 ранкових втрат.

Читайте також: Сили ППО за добу знищили десять російських безпілотників

На Херсонщині ворог продовжує насаджувати своїх намісників по районних центрах та чинити тиск на громадськість з метою змусити прийняти окупаційну владу як легітимну.

Відключивши мобільний зв’язок російські пропагандисти розповсюдили фейк, що це зробила Україна. Водночас російські військові продовжують роботи з відключення області від української банківської системи. Людей з активною проукраїнською позицією, зокрема учасників бойових дій, виявляють, викрадають і катують.

В Оперативному командуванні “Південь” нагадують, що в Одесі розпочато подовжену комендантську годину, пов’язану з обмеженням спроб створення провокацій, пов’язаних із пам’ятною датою 2 травня.

"Результати контрдиверсійних заходів, що проводяться в регіоні, свідчать про невтомні спроби ворожих сил просувати ідею русифікації півдня України. Але настрій населення, враженого, зокрема, і хронікою повномасштабного вторгнення, звірством та безчинством російських військових – міцно проукраїнський", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Труханов закликав одеситів не повертатися до міста

В ОК “Південь” закликають українців продовжувати тотальний спротив ворожому впливу. Не порушувати встановлених норм та обмежень комендантської години. Пам’ятаючи про наявність корабельного угруповання ворожого флоту у північно-західній частині Чорного моря, про загрози ракетних ударів, дотримуватися заходів безпеки. Не піддаватися паніці, перевіряти отриману інформацію, довіряти тільки достовірним джерелам.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну становлять орієнтовно 23 500 осіб, майже 200 літаків, 1026 танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-