Сили ППО за добу знищили десять російських безпілотників

Сили ППО за добу знищили десять російських безпілотників

Укрінформ
Українські військові продовжують нищити російську авіацію: лише за одну добу протиповітряні сили знищили 10 російських безпілотників "Орлан-10".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на командування Повітряних Сил ЗСУ.

"Російський БпЛА «Орлан-10» зараз найпопулярніша ціль для підрозділів протиповітряної оборони Збройних Сил України. Адже вертольоти – взагалі рідкість, а літаки окупантів – уникають ближніх боїв з українськими винищувачами та намагаються не входити в зону ураження зенітних ракетних комплексів Повітряних Сил", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські військові збили ворожий безпілотник над Дніпропетровщиною

У командуванні Повітряних сил кажуть, що авіація ворога переважно діє поза межами повітряного простору України, або ж на тимчасово окупованій території, де противник суттєво наростив власні засоби ППО різних типів. Безпілотники «Орлан-10» здебільшого ведуть повітряну розвідку та корегують вогонь артилерії окупантів. 

"Про цей БпЛА достатньо інформації у відкритому доступі. Це російська розробка, однак практично нічого російського в «Орлан-10» немає, вся «начинка» – імпортна (США, Японія, Китай, Німеччина та ін.). Не варто применшувати роль цього комплексу у війні. «Орлан-10» може виконувати різні завдання, скажімо, робити цілевказання, бути ретранслятором чи постановником перешкод. І він несе серйозну загрозу для наших військ", - кажуть військові.

Читайте також: Українська ППО збила ворожий безпілотник над Одесою

І хоча ця ціль не проста та малопомітна, щодня українські захисники неба із різних засобів ураження вражають все більше цих БпЛА.

У командуванні Повітряних Сил ЗСУ також повідомили ціну однієї такої "пташки" - вона стартує від 80 тисяч доларів і може доходити до 120 в залежності від комплектації.

Як раніше повідомляло агентство, на південних рубежах оборони України Збройні сили України знищили ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Реппелент-1", 3 зенітні установки, зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", а також машину зв’язку і 42 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-