Водія евакуаційного автобуса, який зник дорогою до Попасної, взяли в полон

Водія евакуаційного автобуса, який зник дорогою до Попасної, взяли в полон

Фото
Укрінформ
Водія евакуаційного автобуса Михайла Панкова, який 29 квітня зник дорогою до Попасної, взяли в полон російські загарбники і використовують для своєї пропаганди.

Про це написав у Телеграмі начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Согодні, після двох діб пошуків, Михайло Панков знайшовся. росіяни записали з ним пропагандистське інтерв‘ю і показали по центральному рашистському телеканалу", - йдеться у повідомленні.

За словами Гайдая, окупанти змусили Михайла говорити, що українська влада не займається евакуацією людей, кинувши своїх напризволяще.

"Брехня, якою росіяни тільки і живуть. Вбивають, брешуть і знищують. Розумію, що іншого варіанту Михайло не мав. Кадри красномовні", - зауважив начальник ОВА.

Головне - Панков живий, наголосив Гайдай, але загарбники тримають його в полоні.

Також це означає, що росіяни заволоділи шкільним автобусом та можуть використати його для своїх провокацій, приміром, прориваючись у тил ЗСУ і маскуючись під волонтерів.

Очільник адміністрації розповів, що Михайло Панков - звичайний вчитель історії Врубівської школи. Щодня протягом багатьох тижнів він допомагав одним попаснянам виїхати в безпечні місця, іншим привозив харчі, сам неодноразово потрапляв під обстріли. Він постійно йшов на ризик заради інших, і влада зробить все можливе для його визволення.

Читайте також: Волонтер розповів, як його катували росіяни у полоні на Київщині

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня ворожа ДРГ обстріляла з гранатомета евакуаційний транспорт у місті Попасна Луганської області. Кілька груп українських військових побували на місці розстрілу евакуаційного транспорту, але виявили лише один пошкоджений автобус, людей в ньому не було, тільки сліди крові. Другого автобуса, який віз гуманітарну допомогу і на зворотному шляху мав забрати людей, не знайшли, зв‘язку з водієм не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-