Злочини, як у Бучі: ГУР має інформацію, що вояки рф катують мирних людей на окупованому півдні

Злочини, як у Бучі: ГУР має інформацію, що вояки рф катують мирних людей на окупованому півдні

Укрінформ
Не виключаються злочини проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав представник Президента у Конституційному суді, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає Укрінформ.

Читайте також: Французькі експерти допоможуть з ідентифікацією невпізнаних у Бучі — Венедіктова

"Ми не можемо виключати повторення і вчинення таких самих страшних злочинів, як вчиняли в передмісті Києва на тимчасово окупованих територіях. Більше того, ГУР періодично отримує інформацію про те, що там (на тимчасово окупованих територіях півдня України — ред.) і на даний момент вчиняються злочини, люди зникають, людей страчують, гвалтують жінок. Тобто, ми це чудово розуміємо, що це методика ведення війни рф, за яку вона буде нести міжнародну правову відповідальність", - сказав Веніславський.

Читайте також: Докази воєнних злочинів росії у Маріуполі збирають та фіксують – Веніславський

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-