ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди за добу

ЦПД оприлюднив добірку фейків роспропаганди за добу

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала впродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що пропагандисти рф продовжують тиражувати інформацію стосовно того, що Захід надсилає Україні застаріле озброєння: «Данія відправляє до України 25 старих бронетранспортерів Piranha III». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Також «керівники»-колаборанти захоплених територій Запорізької області заявляють, що «у Бердянську стрімко налагоджується мирне життя», а місто «готується перейти на виплату пенсій та зарплат у російських рублях». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Крім того, політичні керівники рф почали поширювати тезу про те, що «законопроєкт про ленд-ліз для України зареєстрували ще у січні, а це означає, що у Вашингтоні чудово знали про скорий початок війни і повною мірою готувалися до цього». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Читайте також: Зеленський назвав фейк про намір Польщі захопити частину України «інформаційною ракетою» рф

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські загарбники планують запустити роботу «Сбербанку росії» та ввести в обіг рублі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-