«Вдячний кожному й кожній, хто боронить кордон»: Зеленський нагородив прикордонників

«Вдячний кожному й кожній, хто боронить кордон»: Зеленський нагородив прикордонників

Відео
Укрінформ
Воїни прикордонної служби першими зустріли російських загарбників і зараз виконують одне з найважливіших завдань – контролюють лінію кордону, реагують на активність ворога поблизу державних рубежів, захищаючи нашу землю від підступних ударів росії.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на зустрічі із захисниками держкордону з нагоди Дня прикордонника, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Від професійності та ефективності Державної прикордонної служби залежить і захист України від диверсантів, від намагань ворога зруйнувати наші ланцюжки постачання. Прикордонники забезпечують і нормальні економічні зв’язки з нашими партнерами на західній та південно-західній ділянках кордону. Ваша служба – одна з фундаментальних опор нашого захисту. І я вдячний кожному й кожній, хто боронить державний кордон», – сказав Президент.

Глава держави подякував усім захисникам кордону, які разом з іншими воїнами виборюють свободу для українців, зокрема тим прикордонникам, які героїчно обороняють Маріуполь.

Читайте також: Перемога – за нами: Зеленський привітав прикордонників із професійним святом

Зеленський запевнив, що імена воїнів прикордонної служби, які загинули у боях з російським агресором, навічно вписані золотими літерами у пантеон Героїв України.

«В умовах повномасштабної жорстокої війни росії проти нашої незалежної держави, проти нашого міцного народу ми не можемо дозволити собі святкувань. Російське зло ще досі на нашій землі, ми повинні вибити окупантів. І тоді будемо святкувати. І це обов’язково буде після нашої перемоги. А зараз наш обов’язок – відзначити ваш внесок, внесок прикордонної служби України, кожного й кожної у спільну боротьбу українського народу», – підкреслив він.

Читайте також: Прикордонники - оборонці Маріуполя запевнили: Перемога буде за Україною!

Президент висловив переконання, що Україна захистить свою свободу в цій війні, й наш народ переможе російських загарбників.

«Кожен, хто обороняє Українську державу, воює за можливість вільно жити у своєму власному домі, за свободу й безпеку для своїх дітей, за теплий спокій для своїх батьків, – я вдячний усім вам, я бажаю всім нашим воїнам швидше побачити перемогу. Бажаю щастя, добробуту вашим родинам, родинам усіх наших захисників і захисниць», – сказав Зеленський.

Присутні вшанували пам’ять загиблих прикордонників хвилиною мовчання.

Читайте також: Україна посилює охорону придністровської ділянки кордону з Молдовою

Глава держави вручив прикордонникам державні нагороди, а також почесні й нові військові звання.

Зокрема, 12 військовослужбовців нагороджені орденами Богдана Хмельницького різних ступенів, орденом Данила Галицького, медалями «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» ІІІ ступеня та «Захиснику Вітчизни».

Одного офіцера відзначено почесним званням «Заслужений юрист України».

П'ятеро прикордонників отримали нові військові звання.

Як повідомлялося, в Україні 30 квітня відзначається День прикордонника.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-