ЦПД викрив нові фейки кремлівської пропаганди

ЦПД викрив нові фейки кремлівської пропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та "вкидів", які пропагандисти кремля спродукували протягом 29 квітня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє в Телеграмі.

Так, за даними Центру, російська пропаганда тиражує інформацію про те, що нібито "на Заході добре розуміють, що України як країни більше не існує, і там бачать її майбутнє за принципом окремих окупаційних секторів".

ЦПД застерігає: подібні заяви пропагандистів є маніпуляцією.

Читайте також: Буча, «звільнена» Херсонщина, та «західна ТРО на Донбасі» - які фейки поширює рф

Зі свого боку, міноборони росії поширює фейк, що у Святогірську Донецької області "бойовики націоналістичних батальйонів розмістили артилерію на території монастиря Свято-Успенської Святогірської лаври, а цивільних осіб утримують як "живий щит".

Крім того, російське відомство заявило, що поблизу водозабору в населеному пункті Піскунівка Збройні сили України нібито "розгорнули артилерійську батарею для провокування вогню у відповідь з боку росії по водозабору, для його знищення та позбавлення водопостачання понад 15 тис. осіб".

ЦПД наголошує, що подібні заяви є дезінформацією.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабної війни рф проти України російська пропаганда використовує слідчий комітет як інструмент для легалізації відвертих фейків і маніпуляцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-