Міністр оборони Британії: путін може заявити, що йому потрібно більше «гарматного м’яса»

Міністр оборони Британії: путін може заявити, що йому потрібно більше «гарматного м’яса»

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес припускає, що з наближенням 9 травня путін намагатиметься нарощувати «російське гарматне м’ясо» у війні проти України.

Як передає Укрінформ, про це Воллес заявив в інтерв’ю радіо LBC.

«Я думаю, путін спробує відійти від своєї «спецоперації». Він готував поле, закладав основу для того, щоб можна було сказати: дивіться, тепер це війна проти нацистів, і мені потрібно більше людей, більше російського гарматного м'яса», - припустив міністр.

За його словами, він не здивувався б, якби путін оголосив 9 травня мобілізацію росіян для цієї війни: «Я б не здивувався - у мене немає жодної інформації про це, - якби він, можливо, зібрався оголосити в цей травневий день, що зараз вони перебувають у стані війни зі «світовими нацистами», і потрібна масова мобілізація російського народу».

Читайте також: путін нанизував одну брехню на іншу

Воллес назвав «жалюгідною спробою» приховування того факту, що російські генерали «відправили тисячі людей на смерть через свою некомпетентність, пихатість та его путіна».

Він додав, що масова мобілізація російських резервістів стала б «визнанням провалу».

За словами Воллеса, не можна допустити, аби росіяни окопалися в Україні, хоча вони намагатимуться зробити це, про що свідчить досвід останніх восьми років.

Міністр також припустив, що росіяни вихвалятимуться захопленням Маріуполя, хоча й не мають повного контролю над містом. Вони можуть привезти туди пропагандистів, які розкажуть усьому світові, що руйнування були «спричинені нацистами та українцями», сказав міністр.

Читайте також: путін може шукати можливість укріпитися в Україні, як у 2014 році - міністр оборони Британії

Він додав, що путін уже розповідає, ніби «нацисти всюди» і, мовляв, «вони не тільки в Україні, а й у НАТО повно нацистів».

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-