Сили рф намагаються зірвати можливості підкріплення ЗСУ – Пентагон

Сили рф намагаються зірвати можливості підкріплення ЗСУ – Пентагон

Укрінформ
Ракетні удари й інші атаки російських сил в Україні свідчать про намагання рф зірвати можливості Збройних сил України щодо поповнення своєї живої сили, а також підкріплення боєприпасами й технікою.

Про це, як повідомляє CNN, розповів у п’ятницю високопоставлений представник Пентагону, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вважають, що росія намагається порушити здатність українських військових поповнювати власні запаси та зміцнювати сили»,- наводить видання слова посадовця.

У цьому контексті вказується на спроби російських нападів на об'єкти електропостачання на залізничній інфраструктурі, які могли би завадити курсуванню українських потягів. При цьому, чиновник уточнив, що російські удари по Одесі, могли мати на меті сковування українських сил, розміщених у регіоні, щоби не дати їм висунутися для посилення захисників на Донбасі.

За словами представника Пентагону, росія з початку конфлікту випустила 1950 ракет по Україні. У цьому зв’язку він підкреслив, що сили рф мають проблеми з поповненням високоточних боєприпасів.

Читайте також: Ядерний шантаж: кремль використовує проплаченого «експерта з Пентагону»

Водночас представник Пентагону зазначив, що США вже підготували дві групи із загальною кількістю близько 100 українських інструкторів для роботи з американськими артилерійськими системами. Крім того, близько 15 представників ЗСУ пройшли навчання з використання радіолокаційних систем США. І цей процес продовжуватиметься.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, в Україні з початку війни знищено близько 23 тисяч російських військових. Крім того, ліквідовано ворожих танків ‒ 986 одиниць, бойових броньованих машин ‒ 2418, артилерійських систем – 435, РСЗВ - 151, засобів ППО – 73, літаків – 189, гелікоптерів – 155, автомобільної техніки – 1695, кораблів/катерів – 8, цистерн з ПММ – 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 229, спеціальної техніки – 31, пускових ОТРК/ТРК – 4 установки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-