Данілов: З військової точки зору закінчення війни залежить від ЗСУ, а з політичної - від путіна

Данілов: З військової точки зору закінчення війни залежить від ЗСУ, а з політичної - від путіна

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов переконаний, що з військової точки зору закінчення війни залежить від Збройних Сил України, а з політичної - від путіна, який може зупинити війну в будь-який момент, підписавши капітуляцію.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю "Радіо свобода", відповідаючи на питання, чи є розуміння того, коли може закінчитися війна і від кого це залежить.

"З військової точки зору, це залежить від нашої армії. Я не прихильник того, щоб називати якусь дату закінчення війни. Мало того, я кажу, що це буде складний бій, це складна війна і розраховувати, що все закінчиться завтра-післязавтра ми не можемо", - заявив Данілов.

Він підкреслив, що є відповідальною особою і не може вводити в оману наше населення про швидке закінчення війни. "Будуть ще бої попереду, які обов’язково наше військо виграє", - сказав Секретар РНБО.

Читайте також: Данілов – про вивезення росією української пшениці: Це зерно стане їм кісткою у горлі

Водночас, заявив він, політичне врегулювання ситуації залежить від путіна. "Він може війну закінчити в будь-який момент, підписавши капітуляцію, склавши зброю, забравши своїх військових, щоб наше військо не відправляло їх у поліетиленових чорних пакетах їхнім рідним та близьким", - наголосив Данілов.

Читайте також: Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Збройні сили України, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-