Зрадник з Криму повернувся в Україну з армією рф і дістав 15 років тюрми

Зрадник з Криму повернувся в Україну з армією рф і дістав 15 років тюрми

Фото
Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі колишньому українському військовослужбовцю, який у 2014 році у Криму перейшов на бік ворога, а цьогоріч потрапив у полон, коли повернувся в Україну з армією рф.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері суд визнав винним у державній зраді та дезертирстві ще одного колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил рф. Суд йому призначив максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Установлено, що уродженець Дніпропетровської області, перебуваючи на військовій службі в Автономній Республіці Крим, у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова, та вступив на службу до збройних сил рф. Через вісім років - 25 лютого 2022 року він разом зі ще двома зрадниками держави повернувся на територію України у складі російських військ, які ввійшли в Нову Каховку Херсонської області.

Їх взяли в полон у складі артдивізіону 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони рф, що зазнав поразки від українських десантників у Миколаївській області.

Читайте також: Жителя Рівного судитимуть за передачу ворогу даних про ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня в ОГП поінформували, що до 14 років позбавлення волі засудили колишнього українського військового, який у 2014 році перейшов на бік ворога, а цьогоріч потрапив у полон, коли повернувся в Україну у складі російських військ.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-