Після зустрічі в Рамштайні всі партнери краще розуміють, яка зброя потрібна Україні - Маркарова

Після зустрічі в Рамштайні всі партнери краще розуміють, яка зброя потрібна Україні - Маркарова

Укрінформ
Зустріч у німецькому Рамштайні глав оборонних відомств та військового керівництва кількох десятків країн дозволила об’єднати зусилля окремих партнерів на підтримку України й створити більш потужний механізм взаємодії у питаннях оборони.

Про це розповіла в четвер у відповідь на запитання власного кореспондента Укрінформу Посол України в США Оксана Маркарова.

«Історична зустріч у Рамштайні, яку організували США, зібравши близько 40 міністрів і головкомів збройних сил країн – наших друзів, партнерів і союзників – дозволила вже ту координацію, яка відбувалася на двосторонній основі, перетворити на постійно діючу координаційну групу», - зазначила Маркарова.

Це, за її словами, посприяло тому, що всі партнери тепер «абсолютно чітко розуміють і знають», які саме види озброєння потрібні ЗСУ. Отже, ця координаційна група зосереджена на виконанні головної задачі – знайти й максимально швидко доставити цю зброю в Україну.

Посол також відзначила «дуже високий рівень» співпраці між Україною і США, яка відбувається паралельно між главами міністерств і відомств, військових командувачів і безпосередньо президентів. «Фактично, зараз робота триває на всіх рівнях», - зауважила дипломат.

Читайте також: Рішення саміту в «Рамштайні»: наскільки воно наблизило Україну до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня на авіабазі Рамштайн у Німеччині відбулася зустріч глав оборонних відомств і начальників штабів понад 40 держав. За словами голови Об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерала Марка Міллі, головне завдання переговорів – синхронізація й координація військової допомоги Україні.

Міністерство оборони США створило центр управління для координації постачання та оптимізації доставки військової допомоги Україні у німецькому Штутгарті, в зоні відповідальності Європейського командування США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-