Україна готова до негайних переговорів для евакуації людей з Азовсталі – Президент

Україна готова до негайних переговорів для евакуації людей з Азовсталі – Президент

Укрінформ
Україна готова до негайних переговорів для евакуації людей з заводу "Азовсталь" у Маріуполі і до миттєвого втілення досягнутих домовленостей.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час спільного з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешем брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, що пан Гутерреш у москві порушив питання евакуації наших людей з міста Маріуполь, зокрема із заводу "Азовсталь", тому що попри слова президента росії про нібито припинення військових дій у Маріуполі, територія заводу "Азовсталь" зазнає варварських бомбардувань від російської армії", - заявив глава держави.

Читайте також: Загарбники після масованого бомбардування знову штурмують Азовсталь

Він наголосив, що Україна готова до негайних переговорів для евакуації людей з "Азовсталі" і до миттєвого втілення досягнутих домовленостей.

"Очікуємо також ставлення людського до цих людей від російської федерації. Розраховуємо, що ця частина місії пана Генерального секретаря буде результативною, готові усіляко цьому сприяти", - сказав Зеленський.

Читайте також: росіяни авіабомбами зруйнували операційну в шпиталі на Азовсталі, є загиблі та поранені

Водночас, за його словами, моніторингова місія ООН з прав людини має продовжувати документувати усі злочини росії та військових армії рф.

"Правда полягає в тому, що російське вторгнення принесло на українську землю стільки злочинів проти мирних людей і мирних міст, скільки Європа не бачила з часів Другої світової війни", - наголосив Президент.

Читайте також: Поки ми тут, місто не їхнє: у «Азові» розповіли, в яких умовах боронять Маріуполь

Як повідомлялося, 27 квітня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до України після відвідання москви, де зустрівся з главою кремля володимиром путіним.

Після зустрічі путіна та Гутерреша речник Генсека ООН сказав, що путін нібито погодився на залучення структур ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста до евакуації цивільних із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Гутерреш запропонував створити гуманітарну контактну групу у складі представників росії, України та ООН «для пошуку можливостей відкриття безпечних коридорів із локальним припиненням бойових дій, а також для гарантії того, що вони справді ефективні».

27 квітня прессекретар президента росії дмитро пєсков спростував інформацію ООН про домовленість із рф про спільну з МКЧХ участь в евакуації мирних жителів з «Азовсталі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-