Війна в Україні: ООН заявляє про 2 829 жертв серед цивільних

Війна в Україні: ООН заявляє про 2 829 жертв серед цивільних

Укрінформ
Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 829 випадків загибелі та 3 180 випадків поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоденному повідомленні УВКПЛ за 28 квітня.

Зазначається, що серед загиблих - 932 чоловіка, 626 жінок, 62 дівчинки та 75 хлопчиків, а також 68 дітей та 1 066 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранено 368 чоловіків, 302 жінки, 66 дівчаток, 73 хлопчика, а також 164 дитини та 2 207 дорослих, стать яких невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів та вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів усе ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Читайте також: CNN опублікував нові докази вбивств мирного населення військовими рф в Бучі

Як повідомляв Укрінформ, десятки мирних жителів, які загинули під час російської окупації Бучі Київської області, були вбиті крихітними металевими дротиками від снарядів російської артилерії — так званими флешетами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-